Stiefplan-Coach

Vanaf november 2017 ben ik opgeleid en gecertificeerd Stiefplan – Coach of te wel coach nieuw samengestelde gezinnen. Een Stiefplan-Coach gaat samen met ouders en stiefouders het nieuw samengestelde gezin te begeleiden om een fijn en harmonieus gezin te vormen

Een Stiefplan-Coach begeleid ouders, stiefouders en kinderen in samengestelde gezinnen. Het vormen van een nieuw gezin is niet eenvoudig. Dat blijkt wel uit het hoge aantal tweede echtscheidingen van 60%. Een tweede scheiding is voor kinderen erg zwaar en heeft dan ook veel invloed op hun welzijn en schoolprestaties. Gelukkig hoeven tweede huwelijken steeds minder vaak te mislukken. Uit de praktijk is gebleken dat met goede informatie vooraf of tijdens het tweede huwelijk er veel problemen voorkomen kunnen worden. Een samengesteld gezin heeft immers haar eigen kenmerken en als je deze kent is het samenvoegen van twee gezinnen een stuk gemakkelijker.

Als relatiemediator breng ik als Stiefplan-Coach samen met ouder en stiefouder het nieuwe gezin in beeld:

Wie horen er allemaal bij het nieuwe gezin? De eigen ouder van het kind en de stiefouder natuurlijk, en de broertjes en zusjes. Ook de stiefbroertjes en zusjes en de grootouders en stiefgrootouders. Maar ook de andere ouder, die in het andere gezin woont waar het kind ook regelmatig woont, hoort bij het nieuwe gezinssysteem. Met de andere ouder – de ex-partner- moet veel overlegd worden. En hoe fijn is het niet voor kinderen als dit in goede harmonie kan.

De Stiefplan-Coach benoemt samen met ouder en stiefouder de kenmerken van het nieuwe gezin, de valkuilen en de mogelijkheden. Er wordt – indien gewenst – ingegaan op onderliggende vragen.De coaching vindt op een interactieve wijze plaatst met beeld en voorbeelden.

En samen met de ouder en stiefouder worden afspraken gemaakt over belangrijke vragen als:
– wie is hoofdopvoeder en wie is medeopvoeder?
– hoe ga je om met de andere ouder?
– wie gaat er naar het tien minutengesprek op school?
– hoe ga je om met verschillende opvoedstijlen?

En zo nog veel meer vragen waar ouders middenin zitten en waar een Stiefplan-Coach een nieuw licht op kan werpen.

De werkwijze:

Na een gratis adviesgesprek starten we met de intake.

Intakegesprek:

In het eerste gesprek bespreken wij de voorwaarden van mediation. Vervolgens spreekt u beide uit wat u wilt bespreken met de Stiefplan-coaching.  Het begeleidingstraject is vertrouwelijk. Er wordt geen informatie aan derden verstrekt. Ik werk volgens de gedragscode van de NLP.

Vervolggesprekken:

In de gesprekken ontdekken samen de valkuilen van een nieuwe samengesteld gezin. Ook ontdekken jullie wat er wel goed gaat in het nieuw samengestelde gezin. U zoekt beiden naar gezamenlijke oplossingen. Als Stiefplan – Coach begeleid ik u tijdens dit proces.

Aantal bijeenkomsten:

Samen bepalen wij het aantal coachsessies gesprekken.

Waar vindt de mediation plaats:

De coachsessies vinden bij u thuis plaats.

Prijs:

Prijs wordt persoonlijk met u besproken
De algemene leveringsvoorwaarden en gedragscode van NLP zijn van toepassing.  Stiefplan – Coach.nl