Schakel-Kracht nodigt u, professionals uit West-Brabant en Zeeland, uit om deel te nemen aan het mini Symposium

 

“Het nieuwe scheiden doe je samen, Schakel-Kracht”

24 oktober van 15:00 uur tot 17:30 uur.

 

Een scheiding heeft een grote impact op volwassenen en kinderen. Onzorgvuldig handelen en onvoldoende begeleiding vergroot de kans op emotionele, fysieke, geestelijke en financiële schade.
U zult in uw praktijk met regelmaat volwassenen en/of kinderen treffen die worstelen met het proces rondom de scheiding. Door deel te nemen aan dit mini symposium krijgt u meer kennis en inzicht hoe de begeleiding tijdens dat ingewikkelde proces ook anders kan. U ontdekt hoe u, vanuit uw rol, een positieve schakel kunt zijn tijdens begeleiding van een echtscheiding. Zo kunnen we samen preventief aan de slag.

Wij, Schakel-Kracht, hebben onze krachten gebundeld en ervaren dat door onze samenwerking het scheidingsproces beter verloopt. Door onze vernieuwende, preventieve aanpak, gebaseerd op de Methode Positief Scheiden©, verminderen wij het aantal complexe (vecht)scheidingen.

 

Gastsprekers op deze middag zijn:

Eveline Jurry, expert in het bewerkstelligen van optimaler contact tussen partners in een conflictsituatie. Met het bedrijfsleven, professionals en de overheid is zij in gesprek om ondersteuning van volwassenen in scheiding vanuit nieuwe invalshoeken te optimaliseren met gezondheid en kostenbesparing als uitgangspunten.Eveline is ontwikkelaar van Methode Positief Scheiden© en schrijfster van het boek ‘Je wordt weer gelukkig’.

 

 

Jongeren van Villa Pinedo, die door de scheiding van hun ouders ervaringsdeskundig zijn.
Hoe fijn is het voor een jongere om een maatje van ongeveer je eigen leeftijd te hebben die, uit eigen ervaring, weet wat jij doormaakt. U maakt deze middag kennis met dit buddyproject.

 

 

Heleen Koppejan, psycholoog en com-laude afgestudeerd op ouderonthechting (ouderverstoting). Over het recht van elk kind om onbelemmerd van beide ouders te houden. Heleen noemt ouderonthechting een proces waarbij na scheiding en onder bepaalde omstandigheden een gezonde hechtingsband van het kind met een ouder beschadigt of verbreekt. Dit kan ontstaan door scheiding en/of onder andere omstandigheden. Heleen neemt ons mee in de meest recente onderzoeken over het effect van de hechting van kinderen en wat dit in scheidingssituaties betekent.

 

Wilt u deelnemen:

Dit symposium is heel waardevol als u:

  • Ondersteuning, diensten verleent aan ouders en/of kinderen in scheidingssituaties. Bijvoorbeeld huisarts, kindercoach, jeugdhulpverlener, praktijkondersteuner in een huisartspraktijk, wijkteammedewerker, leerkracht in basis of middelbaar onderwijs.
  • Meer kennis wilt krijgen over de mogelijkheden om op een nieuwe wijze, vanuit samenwerking en op een positieve wijze wilt ondersteunen in een scheidingssituatie
  • Wilt onderzoeken of u als professional ook een schakel kunt zijn waardoor u een belangrijke bijdrage kunt leveren aan het terugdringen van het aantal complexe (vecht)scheidingen.

Wij hebben geen commerciële doeleinden en kunnen hierdoor dit waardevolle mini Symposium: “Het nieuwe scheiden doe je samen, Schakel-Kracht” aanbieden voor slechts €25.00 per persoon (incl. Btw ), inclusief drankje/hapje.

 

Locatie : Zenter,Antwerpsestraatweg 296, 4624 JL Bergen op Zoom

Tijd : Inloop vanaf 14.30, start programma 15.00 u.

Afsluiting 17.30 u met een hapje en een drankje, u heeft hier ook de gelegenheid tot netwerken

en vragenstellen.

Aanmelden:

U kunt zich tot 10 oktober aanmelden. Heeft u vragen dan kunt u deze stellen via info@schakel-kracht.nl

Uw naam*

Uw email*

Onderwerp

Telefoon nummer*

Uw bericht

Velden met (*) zijn verplicht
Kopie van dit bericht wordt U toegezonden

Wilt u ook een schakel worden om zo uw cliënt beter te kunnen begeleiden?
Kom dan naar ons mini symposium
“Het nieuwe scheiden doe je samen, Schakel-Kracht”