Neem contact op:  06 13 431 428

Nieuws

Stiefplan – Coach Henk Moerenhout voor nieuw samengestelde gezinnen

Afgelopen vrijdag 24 november 2017 jl heb ik de opleiding coach samengestelde gezinnen c.q. Stiefplan-Coach afgerond met een certificaat.

Uit onderzoek blijkt dat 44% van de samengestelde gezinnen na een jaar nog bij elkaar zijn. Dat is een laag percentage.
Kijk ook op www.stiefplan.nl

Mijn missie is om het percentage gelukte samengestelde gezinnen in in West-Brabant en Zeeland te gaan verhogen.

Samengestelde gezinnen zijn er in verschillende variantianten: beide partners met eigen kinderen, een van de partners heeft kinderen, roze gezinnen.

Wat zou het mooi zijn als er meer gezinnen na 1 jaar nog steeds gelukkig bij elkaar zijn.

Een coach samengestelde cq Stiefplancoach kan er preventief toe bijgedragen om het geluk te vergroten. Zodat het aantal partners en hun kinderen een tweede scheiding kunnen voorkomen.

Heeft u vragen of kent u iemand in uw vrienden kring voor wie coaching goed zou kunnen zijn, u kunt mij bellen op het wekelijks gratis vraag uur op maandag vanaf 19:00-20:00 uur of elk ander moment.

Coach samengestelde gezinnen Henk Moerenhout tel: 06-13431428.
In West-Brabant ben ik Henk Moerenhout, de eerste Stiefplancoach in West-Brabant.

U mag dit bericht delen, graag zelf.

www.mediationpraktijk-westbrabant.nl

foto van Mediationpraktijk-Westbrabant.nl.

Henk Moerenhout is er als een relatie even niet lekker loopt

Door Natascha Droste 8 september 2017

“Ik wil ervoor zorgen dat mensen vroegtijdig ontdekken dat er iets niet goed is in een relatie om een breuk te voorkomen. Met ons bureau Schakel-Kracht dragen wij bij om complexe echtscheidingen te verminderen door goede gesprekken, begeleiding van kinderen en het vergroten van de drive om te starten met een nieuw leven”, vertelt Henk.

Krachten bundelen

Samen met kinder- en jeugdtherapeute Yolanda Ooms en ervaringsdeskundige coach en trainer Miriam Hopmans, heeft mediator Henk Moerenhout zijn krachten gebundeld. Met hun bureau Schakel-Kracht willen ze op een andere manier omgaan met relatieproblemen. “Samen staan we voor het stel, de kinderen en op een goede manier (los van elkaar) een leven invullen.”

Volledig traject

Henk weet waarover hij het heeft, met precies 40 jaar werkervaring in de gezondheidszorg zit hij nu helemaal op z’n plek. Hij wil iets voor mensen kunnen betekenen en tussen partijen iets goed maken. Dat is wat Henk nu doet voor Schakel-Kracht. Henk: “Het plaatje werd pas echt compleet toen Jolanda en Miriam erbij kwamen. Waar ik vroeger het gevoel had dat ik mensen te vroeg alleen achterliet na een scheiding, kunnen we nu een heel traject bieden. Door deze samenwerking kunnen we het hele gezin voor, tijdens en na de scheiding ondersteunen zodat ze krachtiger verder kunnen.”

“OOK ALS EEN RELATIE EVEN NIET LEKKER LOOPT”

Scheiden is niet noodzakelijk

Je hoeft niet per se te scheiden om met Henk in aanraking te komen. Henk werkt als relatiemediator en coach, dus ook als het even niet lekker loopt in een relatie. Hij ondersteunt en zorgt ervoor dat een stel samen iets oplost. Vaak gewoon door met elkaar te praten. Zo komt er ook een jong stel in zijn praktijk dat nu zo’n 2,5 jaar bij elkaar is: “Ze zijn nu net op een punt dat de vrouw graag kinderen wil, maar de man er nog niet aan toe is. Daardoor ontstaat er ruzie en wrijving tussen de twee. Maar is het wel ruzie? Eigenlijk zitten ze middenin een verkenningsfase, waarop een bewustwordingsproces volgt van wat ze precies van elkaar verwachten.” In dit soort situaties is Henk er vooral om te luisteren. Hij geeft advies en zorgt ervoor dat ze met elkaar gaan praten om samen tot een oplossing komen.

Symposium 24 oktober 2017

  Schakel-Kracht nodigt u, professionals uit West-Brabant en Zeeland, uit om deel te nemen aan het mini Symposium   “Het nieuwe scheiden doe je samen, Schakel-Kracht” 24 oktober van 15:00 uur tot 17:30 uur.   Een scheiding heeft een grote impact op volwassenen en kinderen. Onzorgvuldig handelen

Read more

WERKGEBIED

De werkzaamheden vinden plaats in de gemeenten van West-Brabant, Zeeland en Zuid Holland

CONTACT

Yersekeroord 19
4617 NK Bergen op Zoom
Telefoon: 06 13 431 428
KvK nr: 62011200

h.moerenhout@descheidingspraktijk-westbrabant.nl

henkmoerenhout@mediationpraktijk-westbrabant.nl

algemene leveringsvoorwaarden

ONZE LOCATIE